Welke is beter? De Fairy of de Hitachi Magic Wand?

Hallo Zoemmm.com,

Kunnen jullie mij duidelijkheid geven? Welke vibrator is beter; de Fairy vibrator of de Hitachi Magic Wand?

Groetjes,
Natasia


Beste Natasia,

De originele Hitachi Magic Wand (uit de jaren ’70) wordt al jaren niet meer geproduceerd. Er zijn tegenwoordig alleen namaak/reproductie modellen te koop. Veel van deze modellen zijn geen goed geproduceerde kopieën. Slimme ondernemers maken gebruik van de naamsbekendheid van de oude Hitachi Magic Wand. Het gevaar is dus dat je eigenlijk niet weet of je een goede of slechte ‘Hitachi’ vibrator koopt! Maar laten we uitgaan van een goede kopie van de Hitachi Magic Wand in vergelijking tot de Fairy vibrator.

De Fairy vibrator oogt en voelt degelijker dan de Hitachi Magic Wand. Het grote pluspunt van de Fairy is dat je de vibratiesterkte heel precies met een draaiknop kunt afstellen. Van zacht tot intens krachtig, precies hoe je het zelf lekker vindt. Maar de Fairy is bovendien ook krachtiger dan de Hitachi Magic Wand.

De Hitachi Magic Wand vibreert maximaal met 6.000 trillingen per minuut. De Fairy vibrator maximaal 8.000 (de Fairy Mini maar liefst 11.000 trillingen per minuut).

Een nadeel van deze beide vibrators (al halen ze hier juist ook hun kracht vandaan) is dat ze gevoed worden door netstroom. Je hebt dus altijd een stopcontact nodig en je hebt te maken met een snoer met een beperkte lengte. De lengte van het snoer van de Fairy is 190 cm (Fairy Mini 150 cm), van de Hitachi Magic Wand varieert deze rond de 200 cm (230 cm is de langste lengte die wij kennen). Maar een handige vrouw of man kan de stroomdraad makkelijk verlengen (doe dit wel doordacht en zorg dat het resultaat veilig is!!).

Een ander nadeel van de Fairy vibrator en de Hitachi Magic Wand is dat het niet de stilste vibrators zijn. Maar de immense kracht van deze vibrators leid je al gauw genoeg af van dit geluid. Al blijft het natuurlijk altijd persoonlijk hoeveel last van geluid hebt.

Hitachi Magic Wand vibrators worden voor rond de 80 euro tot 140 euro aangeboden (daar zitten ook de slechte modellen tussen…). De Fairy vibrator kost rond de 60 euro. De hoge prijs van de Hitachi Magic Wand is eigenlijk een stukje commercieel misbruik van winkeliers (door de naamsbekendheid van de Hitachi). Laat je ook niet misleiden door verhalen en reviews op blog’s! Deze bloggers en reviewers strijken commissie van winkels op. En ja, dan is het al snel hoe duurder hoe ‘beter’ natuurlijk…

In onderstaande tabel hebben we het voor je op een rijtje gezet:

Fairy vibrator Hitachi Magic Wand
Prijs € 60,- tot € 140,-
Vibratiekracht ++ +
Geluidsniveau - -
Bediening ++ +
Materiaal + +
Verpakking - -
Stimulatie ++ ++
Snoerlengte + ++

Een ‘goede’ Hitachi Magic Wand en de Fairy zijn allebei vibrators die aan te bevelen zijn als je voor power wilt gaan (orgasme verzekerd). Maar de bediening (de handige draaiknop), de vibratiekracht (echt ongekend hoe hard als deze op maximaal staat) en de lagere prijs van de Fairy vibrator, maakt deze vibrator de winnaar van de twee. Goedkoop is hierbij absoluut geen duurkoop. En met de aankoop van een originele Fairy vibrator weet je zeker dat je geen kat in de zak koopt!

Liefs,
Zoemmm.com