Giftige weekmakers in seksspeeltjes

Giftige weekmakers in seksspeeltjes

Helaas worden er nog steeds onnodig ongezonde en zelfs giftige materialen verwerkt in seksspeeltjes. Onbegrijpelijk als je het ons vraagt! Hoog tijd dus voor opheldering.

Giftige speeltjes
Onder ongezonde materialen verstaan we poreuze materialen en materiaal waaraan giftige weekmakers (phthalates of ftalaten) zijn toegevoegd.

Poreuze materialen hebben ‘poriën’ waarin bacteriën, schimmels en virussen zich ophopen, welke je zelfs met de grondigste poetsbeurt niet weg krijgt. Dit maakt poreuze speeltjes uiterst onhygiënisch en zelfs gevaarlijk voor je gezondheid.

Weekmakers zijn giftige chemische stoffen die hard PVC-materiaal flexibel maken. Producten met weekmakers lekken gif, wat schadelijk voor je kan zijn!

Schadelijk voor je lichaam
Onderzoeken hebben aangetoond dat een kleine dosis van deze giftige weekmakers al schadelijk voor je gezondheid is. Weekmakers worden namelijk door je lichaam opgenomen bij oraal, vaginaal en anaal gebruik. Blootstelling aan weekmakers kan je hormoonhuishouding verstoren, lever- en nierafwijkingen veroorzaken en is schadelijk voor de voortplanting. Ze worden ook in verband gebracht met het ontstaan van kanker. Bovendien zijn weekmakers schadelijk voor het milieu. Je herkent speeltjes die weekmakers bevatten vaak aan de benaming ‘Jelly’ of ‘PVC’.

Onbegrijpelijke wetgeving
Wetgeving schiet nog steeds te kort als je het ons vraagt. Terwijl het in kinderspeelgoed verboden is om weekmakers te gebruiken, wordt het nog steeds gedoogd in speeltjes voor volwassen. Echt onbegrijpelijk…

Zoemmm.com 100% weekmakervrij
Wij gaan volledig voor kwaliteit en veiligheid. Poreuze materialen en weekmakers zul je bij ons dan ook niet tegenkomen. Zoemmm.com is 100% weekmakervrij. Wel zo geruststellend om te weten!