Het orgasme

Het orgasme

Wil je tot een heerlijk orgasme komen? Een goede vibrator is het halve werk! Schaf je perfecte vibrator aan en begin een ontdekkingsreis. Verdiep je eerst goed in welk speeltje bij jou het beste past.

Je gevoelige plekje
Je clitoris bevat heel veel zenuwuiteinden en is daardoor erg gevoelig. Door zachte stimulatie wordt de bloedsomloop naar je vagina bevorderd en zwelt je clitoris op. Je wordt vochtig en je ervaart een heerlijk gevoel. Bij aanhoudende stimulatie van je clitoris wordt deze steeds gevoeliger, sommige vrouwen ervaren hierbij ook samentrekkingen in hun vagina. Wanneer je dicht bij een orgasme komt, verdwijnt je clitoris in een huidplooi. Omdat je clitoris nu zo gevoelig is kan het voldoende zijn deze indirect te stimuleren, door bijvoorbeeld alleen het gebied er omheen aan te raken. Maar het kan ook zijn dat je, ondanks de gevoeligheid, toch van een directe aanraking houdt. Dit is voor iedere vrouw anders. Een orgasme krijg je dus alleen door stimulatie toe te passen die bij jou past.

Klaarkomen doe je zelf
Seksuele opwinding en vrijen met jezelf zijn heel persoonlijke belevingen die iedere vrouw anders beleeft. Een orgasme verschilt per vrouw en verschilt ook per keer. De ene vrouw kan een paar keer achter elkaar klaarkomen, de ander maar één keer. Soms is een orgasme lang en heftig, soms is het zo gebeurd. Het hangt er helemaal vanaf hoe opgewonden en hoe geconcentreerd je bent. Klaarkomen doe je zelf, via concentratie op jezelf. Dat kan niemand anders voor je regelen.

Als het niet lukt
Als het je niet lukt een orgasme te bereiken, kan het zijn dat je blijft steken in de zogenaamde ‘plateaufase’ (wees gerust, je bent zeker niet de enige). Misschien leiden je eigen gedachten je af of vind je het eng om je helemaal over te geven. Maar als je op het punt waar je steeds blijft hangen tóch doorgaat en denkt aan dingen die je opwinden, is de kans groot dat je klaarkomt. Het is wel belangrijk dat je jezelf vanaf dit punt gelijkmatig en constant stimuleert, want als je van tempo of beweging verandert of je concentratie verliest, lukt het meestal niet.

Oefening baart kunst
Oefen met behulp van een vibrator. Streel eerst je buik, borsten, je vagina en het gebied eromheen. Durf te genieten en durf daarbij opwindende fantasieën te hebben. Fantasieën vormen vaak een nog essentiëler onderdeel van opwinding dan lijfelijke stimulatie! Wrijf met je vibrator langs je clitoris en houd hem tegen je gevoeligste plekje aan. Is deze overgevoelig, dan stimuleer je waarschijnlijk te direct, masseer dan de plekjes eromheen. Neem de tijd, ontdek wat je lekker vindt en zet jezelf niet onder druk. Niets moet, alles mag. Geniet van jezelf, dat is het alle belangrijkste. En onthoud, oefening baart kunst!